X2019-Yardsale

Doorlopend – Lambrechtsenstraat 38 (locatie 4)

Yardsale, jam, baksels, meuk – Anita Cevaal

Kom dat zien! Onze Yardsale met lekkere eigen gemaakte jam, baksels en wat creatieve uitspattingen. Ook mooie spulletjes die een 2e kans verdienen staan op ons kraam en met een beetje geluk wordt dit alles aangevuld met wat de “tuun” ons te bieden heeft. Maar wat onze Yardsale nou echt speciaal maakt is dat we dit niet voor onszelf doen, maar met een doel! 

Wij zamelen namelijk geld in voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Dit doen wij via de Ride4Kids. In Nederland worden er per week 1 of 2 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte. 70% van de kinderen wordt niet volwassen en 50% van de kinderen overlijd voor hun 10e verjaardag. Door één of meerdere fouten in het DNA gaat er iets mis met het omzetten van voeding naar energie. Hierdoor krijgt het lichaam onvoldoende energie om goed te kunnen functioneren. De hersenen, het hart en spieren worden het hardst geraakt, waardoor de kinderen ernstig vermoeid kunnen raken, maar ook een ontwikkelingsachterstand, epilepsie, hartfalen en motorische beperkingen kunnen oplopen. 

Er bestaat GEEN medicijn om deze kinderen te behandelen of te genezen en omdat de groep patiëntjes relatief klein is, is het voor de farmaceutische industrie niet interessant genoeg om medicatie te ontwikkelen. De Ride4Kids ondersteunt diverse onderzoeken die gericht zijn op verbetering van de kwaliteit van leven voor de kinderen met een stofwisselingsziekte. 

Als tegenprestatie fietsen wij, team ZeeBra, 11, 12 en 13 september de Pyreneeën challenge van de Ride4Kids. Een tocht van ongeveer 250 kilometer met zo’n 7000 hoogtemeters, waarbij bergen als de Col du Tourmalet en de  Col ‘d Aubisque beklommen worden. Wil je meer weten of ons steunen? Kom langs en wees welkom bij onze Yardsale!