Benefiet concert Oekraïne

Gepubliceerd door Alex Achterhuis op

Benefietconcert voor Oekraïne door zangeres Inna Yurchenko

zaterdag 20 mei 20.15 uur in Huiskamertheater De Verwachting Ritthem

De Oekraïense zangeres Inna Yurchenko komt naar Ritthem voor een liefdadigheidsconcert om landgenoten in haar thuisland bij te staan. Inna studeerde zang aan de Kiev Variété- en Circus Academie en zingt al sinds ze een klein meisje was. Zij wil met haar optreden geld ophalen om warme kleding en andere benodigdheden te sturen naar de mensen in Oekraïne die dit nog steeds nodig hebben. Toegang is gratis, maar bezoekers kunnen een donatie geven aan het goede doel. De zaalhuur en de helft van de baromzet worden gesponsord door Stichting Ons Dorpsleven in Ritthem.

Inna werkt al sinds haar twintigste in de evenementenbranche en had tot de coronacrisis en later de Oekraïne-oorlog haar eigen evenementenbureau. Door de inval van Rusland is zij alles kwijt: haar favoriete baan, haar huis en haar echtgenoot, die gesneuveld is in de oorlog. Nog steeds verliest zij mensen om haar heen. Toch wil Inna nu iets doen vanuit Nederland om haar steentje bij te dragen: “Ik heb een tijdje niet kunnen zingen en lachen. Maar zachtjesaan kom ik weer een beetje tot leven. Ik besef dat ik om moet gaan met de nieuwe realiteit en weer van een nieuwe toekomst moet gaan dromen. Veel van mijn vrienden en dierbaren zitten nog steeds in die oorlog en nog steeds zijn er mensen die sneuvelen. Anderen liggen gewond in het ziekenhuis. Degenen die nog kunnen vechten, zitten aan het front. Zij hebben materiaal en munitie nodig, maar ook nieuwe uitrustingen en warme kleding. Met dit liefdadigheidsoptreden wil ik geld bijeenbrengen om die materialen te kunnen sturen.”

Het concert is een particulier initiatief en vindt plaats in Huiskamertheater De Verwachting aan de Dorpstraat 22 in Ritthem op zaterdag 20 mei om 20.15 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Toegang is gratis en reserveren is niet noodzakelijk. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een drankje en de beroemde Ritthemse bitterballen. Vijftig procent van de baromzet is bestemd voor het goede doel en het publiek kan op de avond zelf ook contant een eigen donatie geven.

Categorieën: Geen categorie